Vier (of meer) kandidaten om De Bruyne te vervangen en allemaal denken ze dat te kunnen

Vier (of meer) kandidaten om De Bruyne te vervangen en allemaal denken ze dat te kunnen
Foto: © photonews

Ze staan te drummen om straks achter de spits(en) te spelen. De afgelopen week spraken er al vier hun ambitie uit om het postje van Kevin De Bruyne over te nemen. En het kan zelfs dat Martinez nog een andere keuze maakt.

Geloof ons vrij: Martinez gaat sowieso een paar jongens zwaar ontgoochelen, want iedereen die maar iet of wat centraal kan spelen, wil straks de aanvallende middenvelder worden tegen Bosnië. Een overzicht van wat er deze week al gezegd werd door de Rode Duivels.

Eerst was er Nacer Chadli, die zeker was dat hij ook centraal uit de voeten kan. "Ik speel bij West Bromwich ook als centrale vooruitgeschoven middenvelder", aldus Chadli. "Of ik De Bruyne kan vervangen? Ik ben hier en ik ben fit. Dus ja, ik hoop erop."

Ik speel bij West Bromwich ook als centrale vooruitgeschoven middenvelder

Vandaag kwam dan als eerste Kevin Mirallas aan de beurt. "De Bruyne vervangen? Ja, bij Everton speel ik veel achter de spitsen. En meneer Martinez kent mijn kwaliteiten. ik weet dat ik dat kan en ik voel me goed in mijn vel."

Bij Everton speel ik veel achter de spitsen. En meneer Martinez kent mijn kwaliteiten

Om gevolgd te worden door Dries Mertens. "Ja, ik kan De Bruyne vervangen. Ik speel wel meestal op links, maar ik kom veel naar binnen en sluit zoveel mogelijk aan bij de diepe spits. Ik denk trouwens dat ik ook kan spelen als Kevin er bij is."

Ik speel wel meestal op links, maar ik kom veel naar binnen en sluit zoveel mogelijk aan bij de diepe spits

En ten slotte Thorgan Hazard. "Ik heb al veel gelezen in de pers dat ik Kevin zou kunnen vervangen en ik hoop daar ook op. Maar ik ben Thorgan Hazard, ik speel mijn eigen spel normaal. Nu, als ze me vragen als Kevin te spelen, zal ik dat proberen. Iedereen kent mijn kwaliteiten."

Maar ik ben Thorgan Hazard, ik speel mijn eigen spel normaal

En dan heeft Martinez nog opties: Radja Nainggolan en Marouane Fellaini hebben ook al redelijk veel als 'tien' gespeeld. En ook Eden Hazard zou nog naar het centrum kunnen verhuizen. En ook Youri Tielemans heeft Martinez nog achter de hand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties