Sportief manager bij Kortrijk en zoon van Yves Leterme: "Het is een haaienwereld"

Redactie
| 0 reacties
Sportief manager bij Kortrijk en zoon van Yves Leterme: "Het is een haaienwereld"
Foto: © photonews

Bij Kortrijk loopt er een nieuwe algemeen manager rond. In alle stilte heeft Matthias Leterme - zoon van - er de sportieve touwtjes in handen genomen. De amper 30-jarige Leterme heeft geen last met zijn beroemde vader.

Er zou al snel verwezen kunnen worden naar de ex-premier, maar dat gebeurt niet veel meer. "Dat hij nu niet meer dagelijks in het nieuws komt, maakt die familienaam nu ook minder lastig. Maar ik heb er eigenlijk nooit last van gehad. En ook nooit mee uitgepakt. Omdat hij er ook zo gewoon mee omging. Dat zit ook in mij", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Ik moet nog veel leren

Na het vertrek van Patrick Turcq naar AA Gent moest Leterme diens verantwoordelijkheden overnemen. "Ik volg de organisatie en strategie op en onderhandel de contracten. Ik heb daarvoor onder Patrick ervaring kunnen opdoen én heb veel geleerd de afgelopen zomer. Het is een haaienwereldje. En ik moet nog veel leren."

Door zijn jonge leeftijd en gedrevenheid wordt hij nu al vergeleken met Vincent Mannaert. Maar een topclub zit er nog niet direct aan te komen. "Nog geen moment aan gedacht. We gaan eerst heel enthousiast aan dat nieuwe stadion werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties