Iets voor Club Brugge? Preud'homme spreekt zich uit over 'Atlantic League' met topclubs uit 'kleine' landen

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 63 reacties
Iets voor Club Brugge? Preud'homme spreekt zich uit over 'Atlantic League' met topclubs uit 'kleine' landen
Foto: © Photonews

Het is toch wel hét gespreksonderwerp van de dag: de Atlantic League. Het zijn de mensen van FC Kopenhagen die zich er (opnieuw) over uitspraken om op termijn een competitie te creëren met de grote clubs uit de 'kleine' voetballanden.

Als die Atlantic League er ooit komt, dan zou Club Brugge één van de Belgische ploegen kunnen zijn die in aanmerking komt om mee in het verhaal te stappen. Trainer Michel Preud’homme weet als geen ander wat de bedoeling is van zo’n Atlantic League.

“In een vorig leven, als sportief directeur van Benfica, heb ik deelgenomen aan de eerste gesprekken over de Atlantic League. Ook afgevaardigden van Ajax, PSV, Celtic, Rangers, Porto, Anderlecht en enkele Zweedse en Deense ploegen waren toen van de partij.”

"Als topclub uit een klein land moet je altijd klaar staan"

Michel Preud'homme

Toen bleef het echter bij gesprekken, want anno 2016 bestaat de competitie nog niet. “Uiteindelijk is het er toen niet van gekomen. Men heeft toen een hervorming bij de Europese bekers doorgevoerd. En kijk, nu wordt er terug over gesproken."

‘Neen’, hoor je Preud’homme zeker en vast niet zeggen tegen zo’n aantrekkelijke competitie met diverse topclubs uit de zogenaamde kleine voetballanden. “Weet je, als topclub uit een klein land moet je altijd klaar staan om in zo’n verhaal te stappen. Laat ons hopen dat dit goed geregeld wordt”, besloot de coach van Club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties