Ziekenboeg Club Brugge overvol, drie jonkies in selectie: "Iedereen die beschikbaar is, is geselecteerd"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 5 reacties
Ziekenboeg Club Brugge overvol, drie jonkies in selectie: "Iedereen die beschikbaar is, is geselecteerd"
Foto: © Photonews

Club Brugge gaat vrijdagavond op bezoek bij Sporting Charleroi. Michel Preud'homme zit dezer dagen met de handen in het haar, want maar liefst zeven spelers liggen geblesseerd in de lappenmand. De coach van blauw-zwart moet (noodgedwongen) drie 'trainees' opnemen in zijn selectie, maar blijft rustig.

“De selectie spreekt voor zich, hé. Iedereen die beschikbaar is, is geselecteerd. Plus de drie jonge gasten. (Lemoine, Touba en Vlietinck, nvdr.) We weten waar we voor staan. Wat de oorzaak van al die blessures is? Ik denk dat de blessures vooral te wijten zijn aan pech.”

Door de vele gekwetsten, kan Preud’homme tijdens de komende wedstrijden ook niet zo veel roteren als hij zou willen. “We hebben onze spelers waar mogelijk steeds rust gegeven. Maar nu komen we in een andere situatie omdat er nog maar weinig spelers fit zijn.”

De geblesseerden

  • Engels
  • Bruzzese
  • De Bock
  • Mechele
  • Refaelov
  • Abdoulay Diaby
  • José Izquierdo
Abdoulay Diaby is de laatste speler van Club Brugge die geblesseerd uitviel.

Trainingsschema aanpassen

“We gaan sommige spelers niet kunnen laten rusten op momenten dat we hen rust zouden willen geven. Daar zijn we ons van bewust", ging Preud'homme verder. "We gaan ons trainingsschema dan ook moeten aanpassen”, kwam de Luikenaar meteen ook met een goede oplossing aandrijven.

Ondanks het drukke programma dat voor de deur staat, blijft de trainer van de landskampioen rustig. “Het was niet de bedoeling om de komende periode op deze manier aan te pakken (zonder roteren, nvdr.), maar ik heb vertrouwen in mijn spelers dat ze het aankunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties