Doelman Clepkens ging goed van start bij Beerschot-Wilrijk: "Dit heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt"

Koen Frans
Koen Frans
| 18 reacties
Doelman Clepkens ging goed van start bij Beerschot-Wilrijk: "Dit heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Clepkens is goed van start gegaan bij KFCO Beerschot-Wilrijk. Met de Kielse Ratten staat de doelman sinds vorig weekend alleen aan de leiding in de hoogste amateurreeks. Clepkens incasseerde nog maar één tegendoelpunt in zes wedstrijden.

"Zoveel clean sheets, dat heb ik mijn carrière nog nooit meegemaakt", zegt Michael Clepkens aan Voetbalkrant. De nieuwe doelman heeft zich meteen in de harten van de Beerschot-aanhang weten spelen. "Het feit dat we zo vaak de nul houden, zal daarbij wel geholpen hebben."

Clepkens kwam deze zomer over van de Luxemburgse ploeg Dudelange. "Voetballen in Luxemburg, dat was voor mij niet evident. Ik woon in Aalst, we trainden er vier keer per week. Maar dat was wel 's avonds, want in Luxemburg zijn er geen volwaardige profclubs. Ik zat elke dag 600 kilometer in de wagen", zegt de 30-jarige Brusselse doelman.

Als alles meezit, kunnen we de fans volgend jaar al terug laten proeven van de sfeer van de derby tegen Antwerp.

Zo snel mogelijk naar eerste klasse

"Door de lange autoritten zag ik mijn vrouw en mijn zoontje heel weinig. Maar eigenlijk had ik nog een goede reden om er weg te gaan: het project van KFCO Beerschot-Wilrijk sprak me meteen enorm aan. Ik moest echt geen twee keer nadenken", aldus Clepkens.

Over het seizoensbegin bij Beerschot-Wilrijk heeft de nieuwe doelman niet te klagen. "Er loopt hier bij Beerschot in elke linie minstens één speler die het niveau van de amateurreeksen overstijgt. De technische omkadering met trainer Marc Brys is overigens al op het niveau van eerste klasse."

"We hebben de ambitie om zo snel mogelijk weer in eerste klasse te staan en ik hoop er dan natuurlijk nog bij te zijn. Als alles meezit, kunnen we de fans volgend jaar al terug laten proeven van de sfeer van de derby tegen Antwerp", klinkt het hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties