Kaya en De fauw leggen uit waarom Essevee doet wat Anderlecht, Club en Gent nalaten: "Kwestie van respect"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 21 reacties

Onur Kaya en Davy De fauw zien Zulte Waregem tegen de kleintjes winnen

Kaya en De fauw leggen uit waarom Essevee doet wat Anderlecht, Club en Gent nalaten: "Kwestie van respect"
Foto: © photonews

Essevee verloor dit seizoen op verplaatsing van Genk en Gent en speelde gelijk tegen Charleroi, Oostende en Club Brugge. Tegen al de teams uit de rechterkolom werd echter een knappe 24 op 24 gehaald. "En dat is ook een kwaliteit", klinkt het bij Essevee.

“Een moeilijke tegenstander, een moeilijk veld en een moeilijke sfeer om in te spelen. We wisten dat we Westerlo niet mochten onderschatten en dat hebben we ook niet gedaan”, aldus Onur Kaya. “Het was een felbevochten wedstrijd, maar we pakken de drie punten mee naar huis.”

“Veel passie en inzet, dat waren de codewoorden deze wedstrijd. Na de interlandbreak willen we de lijn doortrekken tegen Anderlecht en Standard, maar nu even genieten. Dit soort matchen winnen geeft vertrouwen. Dat wij 24 op 24 pakken tegen de ‘kleintjes’? Wij hebben respect voor alle teams, misschien ligt het daaraan.”

Winnen tegen de 'kleinere teams'? Dat is ook gewoon een kwaliteit

Een mening die Davy De fauw deelt: “Dat we al die wedstrijden tegen de rechterkolom winnen? Dat is misschien ook gewoon een kwaliteit. We kunnen ons voor elke wedstrijd opladen. Ik zie de andere ploegen dat op dit moment niet doen.”

“En dus staan we helemaal bovenaan. De focus is er elke keer opnieuw, ook tegen de ‘kleinere’ ploegen. We hebben een vriendengroep en we vechten elke wedstrijd opnieuw voor elkaar. Dat we tegen de grote teams nog niet veel hebben geraapt? Tegen hen hebben we ook de focus, misschien volgen de punten pas in play-off 1. Dat blijft ons doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties