Beerschot-verdediger onder de indruk van niveau in eerste amateur: "Elk team is gevaarlijk in deze reeks"

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Beerschot-verdediger onder de indruk van niveau in eerste amateur: "Elk team is gevaarlijk in deze reeks"
Foto: © jan mees

Denis Prychynenko stond de voorbije twee wedstrijden aan de zijde van Jan van den Bergh in het hart van de Beerschot-defensie. Met de Oekraïense Duitser pakte Beerschot-Wilrijk zes op zes.

Nieuwkomer Denis Prychynenko stond op de openingsspeeldag op het veld van Sprimont aan de aftrap, maar moest dan tot 29 oktober en een blessure van Arjan Swinkels wachten op een nieuwe basisplaats. "Natuurlijk was ik daar niet blij mee", zegt de 24-jarige Duitser met Oekraïense roots aan Voetbalkrant. "Maar ik trainde nog scherper en wachtte geduldig op mijn kans."

"Ik was blij voor het team omdat we het zo goed deden", zegt Prychynenko. "Concurrentie hoort nu eenmaal bij een club als Beerschot-Wilrijk. Je bent altijd een deel van het team, voetbal is een ploegsport en ik probeerde mijn ploegmaten altijd te steunen."

Je bent altijd een deel van het team, voetbal is een ploegsport.

Gepraat met de coach

Of Marc Brys op hem heeft ingepraat? "De coach praat veel met de spelers die naast de ploeg vallen. En je zoekt zelf ook naar redenen waarom je niet speelt. Je geeft je 105% op training en dat maakt je een betere speler", zegt de centrale verdediger die deze zomer overkwam van White Star Brussel.

Beerschot-Wilrijk pakte met Prychynenko 180 minuten tussen de lijnen zes op zes tegen Deinze (0-1) en Seraing (2-1). "Natuurlijk doet dat deugd. Het is goed dat we tweemaal wonnen, want elk team is gevaarlijk in deze reeks. Ik had vooraf niet verwacht dat de tegenstanders zo sterk zouden zijn. Maar - en ik bedoel dat niet arrogant - wij spelen voor Beerschot en wij moeten van elke ploeg kunnen winnen", vindt Prychynenko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties