Deze Belg behoort samen met Messi, Robben en Neymar tot de productiefste spelers van Europa

Tim Bex
Tim Bex
| 8 reacties
Deze Belg behoort samen met Messi, Robben en Neymar tot de productiefste spelers van Europa
Foto: © photonews

Dries Mertens is bezig aan een indrukwekkend seizoen bij Napoli en werd beloond met een basisplaats in de interland tegen Nederland. De statistieken van de Belg zijn alvast fenomenaal.

De Europese competities zijn drie maanden ver en in de meeste landen zijn de favorieten al gekend. In Duitsland wordt Bayern München voorlopig bijgehouden door het verrassende RB Leipzig en in Spanje belooft het weer een driestrijd te worden tussen FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid.

In een lijst van productiefste spelers die Play Sports publiceerde, valt dan ook duidelijk te zien dat deze topploegen het goed doen. Toch staan er ook enkele verrassende namen in de top tien. Ondermeer Kelechi Iheanacho (Manchester City), Pablo Piatti (Espanyol) en onze Belg Dries Mertens (Napoli) dwingen er een plaatsje af.

Dries Mertens heeft het bij Napoli al lange tijd moeilijk om titularis te zijn. De 29-jarige Leuvenaar moet regelmatig vrede nemen met een plaatsje op de bank. Toch scoorde hij al 6 doelpunten en gaf hij evenveel assists. Benieuwd of deze straffe statistieken hem een vaste basisspeler zullen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties