Vandenbempt: "Barometer kleedkamer Anderlecht op onweer" en "Van Holsbeeck zal Weiler niet snel laten vallen"

Redactie
| 139 reacties
Vandenbempt: "Barometer kleedkamer Anderlecht op onweer" en "Van Holsbeeck zal Weiler niet snel laten vallen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht kreeg gisteren geen voet aan de grond op West-Vlaamse bodem en hier en daar gaan al stemmen op dat René Weiler het niet lang gaat uitzingen in Brussel. Toch denkt Peter Vandenbempt niet dat Weiler snel zal ontslagen worden.

Al stelt hij zich wel vragen bij de communicatie van de coach. "De barometer in de kleedkamer staat op onweer", zegt hij op Radio 1. "De spelers beginnen zich vragen te stellen bij het tactisch vermogen van de coach. Er wordt hem ook verweten dat hij te weinig op automatismen traint."

"Bovendien geeft hij heel vaak kritiek op de spelers en heeft die niet voor zichzelf. De interviews die hij afgelopen vrijdag gaf, zijn heel slecht gevallen in de kleedkamer. Hij is het slachtoffer van zijn openheid en eerlijkheid geworden. De club vindt dat de uitspraken van Weiler uit zijn context gehaald zijn. De communicatieverantwoordelijk van Anderlecht heeft dat zaterdag ook in de kleedkamer komen verduidelijken, maar het is nog maar de vraag of dat gelukt is."

Bovendien moet er een alternatief zijn als de coach ontslagen wordt. In de zomer was het al een heel lange zoektocht voor Anderlecht en Nicolas Frutos lijkt nog niet echt klaar voor de job

Maar Weiler zal nog respijt krijgen. "Ik denk niet dat Herman Van Holsbeeck hem snel zal laten vallen. Hij is tenslotte de man die Weiler haalde en hij zal nog wel in hem geloven. Bovendien moet er een alternatief zijn als de coach ontslagen wordt. In de zomer was het al een heel lange zoektocht voor Anderlecht en Nicolas Frutos lijkt nog niet echt klaar voor de job."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties