Snelste man ter wereld naar Borussia Dortmund

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 7 reacties
Snelste man ter wereld naar Borussia Dortmund
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sprinter Usain Bolt zal binnenkort in de zwart-gele kleuren van Borussia Dortmund spelen en zo zijn voetbaldroom waarmaken. Dat maakte Dortmund-manager Joachim Watzke maandag officieel bekend.

Usain Bolt is een fervent voetbalfan, en mag nu even van de piste op het gras stappen. Het gaat wel om een tijdelijk gebeuren, de Jamaicaan zal enkel een paar keer meetrainen met het eerste elftal van Dortmund.

De geruchten in de voorbije weken blijken dus waarheid. "Het is geen grap of marketingstunt. Dat Bolt zal meetrainen is al even vastgelegd," benadrukte Watzke. "We zien dat als een eer voor de club en ook onze trainer is het idee genegen. Bolt zal vermoedelijk meetrainen op een kalm moment in het seizoen."

Deze merkwaardige afwisseling werd volledig geregeld door Puma-baas Björn Gulden. “De baas van Puma vertelde me dat hij een training voor mij kon regelen bij Borussia Dortmund op het einde van volgend seizoen. Hij vroeg me of ik dat zag zitten en ik dacht: waarom niet?” En zo startte de voetbalcarrière van de sprintwereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties