Aftellen naar dé Clasico: "Men zegt dat Real beter is, maar..."

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Aftellen naar dé Clasico: "Men zegt dat Real beter is, maar..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat met Barcelona-Real Madrid de allergrootste voetbalderby ter wereld op het programma. Bij Voetbalkrant.com blikken we vooruit met beide kampen. Vandaag: de thuisploeg.

"Ik denk dat het een goeie wedstrijd gaat worden", aldus Antonio 'Toni' Freire, voorzitter van de bekende Penya Fanatiek uit Zonhoven. Nochtans zit Barcelona in een stevige dip de laatste tijd, met onder meer drie gelijke spelen op een rij.

"Men zegt dat Real Madrid momenteel beter is, maar als ik hun laatste wedstrijden bekijk, spelen ze ook niet fantastisch", countert Freire. "Het is een Clásico en we spelen thuis, dan weet je nooit wat er gaat gebeuren."

Ronaldo zit niet in zijn beste vorm

Bovendien is er al een precedent. "We hebben ooit een Clásico gespeeld zonder Messi en met de rest van de ploeg uit vorm. Wel, die wonnen we." Nu is Iniesta de grote afwezige, maar ook Real moet een sterkhouder missen.

"We mogen niet vergeten dat Real Madrid Gareth Bale mist. Een speler die tot aan zijn blessure de beste in de ploeg was. Ronaldo acteert momenteel ook niet op niveau, net als Rakitic en Busquets bij ons."

Friet á volonté

Uiteraard is de wedstrijd zaterdag te bekijken in het clublokaal te Zonhoven. Voor 12€ (10€ voor leden) kan je er de wedstrijd volgen en krijg je frieten en snacks á volonté. Meer info kan je vinden via deze link (inschrijven noodzakelijk). Voor de terugmatch wordt er overigens iets groots georganiseerd. "Dan huren we een zaal af en komt er een grote verrassing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties