Deschacht kan het schudden onder Weiler: "Extrasportieve redenen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 71 reacties
Deschacht kan het schudden onder Weiler: "Extrasportieve redenen"

René Weiler is niet de man die met zich laat sollen, door wie dan ook. Zelfs als het om een clubicoon als Olivier Deschacht gaat. De verdediger staat op zijn 'stoutlijst' en dat heeft zo zijn gevolgen.

Deschacht is fit, maar behoort morgen niet tot de wedstrijdkern van 18 die tegen Saint-Etienne zal uitkomen. Waarom? We gaan u de exacte woorden van René Weiler meegeven: "Dat weten jullie even goed als ik", begon Weiler toen hem de vraag gesteld werd of Deschacht nog niet volledig fit was en waarom hij niet bij de groep was.

Een collega reageerde dat hij dat niet wist, waarop Weiler een lachje bovenhaalde. "Ik weet dat jullie dat weten. Er zijn sportieve redenen en ik neem altijd de 18 besten mee. En er zijn ook extrasportieve redenen, maar die kennen jullie wel. Meer ga ik daar niet over zeggen." Bij Anderlecht vinden ze dat er te veel met de pers gesproken wordt over zaken binnen de kleedkamer, wat de reden waarschijnlijk is.

Ook Harbaoui zit niet bij de 18. En Teodorczyk zal niet starten...

Zowel Deschacht als Harbaoui zijn dus persona non grata geworden bij Weiler. "(gepikeerd) Ik spreek over spelers die er zijn, niet over die die er niet bij zijn. Ik wil spreken over de achttien die morgen er wel zullen bij zijn, over de rest niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties