Klopp heeft zijn kar gekeerd en heeft goed nieuws voor Mignolet: "Er was geen enkele reden om Karius door te duwen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Klopp heeft zijn kar gekeerd en heeft goed nieuws voor Mignolet: "Er was geen enkele reden om Karius door te duwen"
Foto: © Photonews

Simon Mignolet is back. Onze landgenoot heroverde zijn plaats onder de lat bij Liverpool FC, en dat lijkt op zijn minst voor een tijdje te zijn. Na de met 0-3 gewonnen competitiewedstrijd op het veld van Middlesbrough, gaf Jürgen Klopp meer prijs over de doelmannenwissel.

Mignolet begon bij Liverpool nog wel aan het seizoen als eerste doelman, maar de voorbije tien competitiewedstrijden stond zijn Duitse concurrent Loris Karius tussen de palen. Een sportieve keuze van Klopp, maar eentje waar hij op terug moest komen.

Karius maakte enkele foutjes en woensdagavond kreeg Mignolet een nieuwe kans. “Bij Liverpool denken we altijd op de lange termijn. Kijk, ik weet hoe sterk Karius is. Jammer genoeg kon hij dat in zijn laatste matchen niet laten zien", aldus Klopp op de persconferentie na de wedstrijd.

"Mignolet is een hele, hele goede doelman met een voorbeeldige mentaliteit"

Jürgen Klopp

“Het is niet dat ik ben bezweken onder de druk van het publiek, want daar trek ik me niets van aan. Ik ben in dit geval enkel bezig met de speler. Karius maakte een foutje, dat kan iedere doelman overkomen, en uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om hem aan de kant te schuiven.”

“Dat was geen moeilijke keuze. Zeker als je weet dat je een doelman als Simon Mignolet achter de hand hebt. Een hele, hele goede doelman met een voorbeeldige mentaliteit. Er was geen enkele reden om Karius aan het begin van het seizoen zo snel door te duwen, daarom dat ik nu vrij snel de keuze heb gemaakt om Mignolet terug in doel te zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties