Leipzig wipt weer naar eerste plaats, Gladbach blijft spartelen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Leipzig wipt weer naar eerste plaats, Gladbach blijft spartelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RB Leipzig heeft de bal weer in het kamp van Bayern München gelegd, want de promovendus sprong weer over de landskampioen. Dat en een overzicht van de andere matchen vindt u hier.

De nederlaag bij Ingolstadt van vorige week was dus maar een uitschuiver voor RB Leipzig. Tegen een Hertha Berlijn in vorm konden Die Bullen vrij eenvoudig een nieuwe overwinning boeken. Net voor de rust opende diepe man Werner de score, op het uur stond Orban helemaal alleen om een corner binnen te koppen. Zo wippen ze opnieuw over Bayern München naar de kop van het klassement.

Borussia Mönchengladbach blijft moeite hebben. Afgelopen weekend slaagden ze erin om voor het eerst in negen matchen nog eens te winnen, maar zaterdagnamiddag liep het weer fout op het veld van Augsburg. Gladbach was de betere ploeg qua balbezit en kansen, maar het was Hinteregger die een kwartier voor einde de enige goal maakte. De zwart-witten staan nu op de dertiende plaats.

Ook Schalke kan zijn sterke Europese vorm niet meenemen naar het thuisland. Ze kwamen eerst op achterstand tegen Freiburg, maar Konoplyanka kon toch een puntje uit de brand slepen. De ploeg uit Gelsenkirchen staat elfde in de stand.

Overzicht van alle Bundesliga-matchen:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties