Reactie Claes en Ferrera over de wereldgoal en de moeilijke situatie: "Toen ik hem zag aanleggen, riep ik 'nee!'"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Mechelen
| 1 reacties
Claes en Ferrera over de wereldgoal en de moeilijke situatie: "Toen ik hem zag aanleggen, riep ik 'nee!'"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glenn Claes mocht een kwartier meespelen tegen Waasland-Beveren. Ruim voldoende tijd om KV Mechelen met een schitterende schicht zekerheid over winst te geven. Voor de flankaanvaller een deugdoende opsteker, want zijn situatie is niet echt plezant.

Maar even over die goal: een streep in het dak van het doel van buiten de zestien. Zo maakt hij er niet al te veel. "De mooiste uit mijn carrière, 'by far'", klonk het na de match. "Ik ga hem straks nog een paar keer op tv bekijken", lachte hij. "Ik twijfelde nochtans om te schieten eerst, maar toen dacht ik: 'Als hij over gaat, is er niets gebeurd'. Maar hij ging mooi binnen."

Zijn coach Ferrera had bijna dezelfde gedachte: "Toen ik hem zag aanleggen, riep ik nog 'nee'", glimlachte die. "Toen ik de bal zag binnengaan, was het van 'ok'... Ik wou de klok laten wegtikken, maar als de bal zo binnengaat, heb je niets te zeggen."

Claes moet de concurrentiestrijd met Nils Schouterden aangaan.

En Ferrera liet zich ook uit over de situatie van Claes, die wekenlang zelfs niet van de bank kwam. "De concurrentie wordt stilaan groter en dat is alleen maar positief te noemen. Voor Glen was het mentaal moeilijk de laatste maanden, maar hij komt er door. Hij is op training hard aan het werken. Met Schouterden heeft hij natuurlijk een zware concurrent."

En Claes zelf? "Nee, er zat niet echt frustratie in dat schot. Ik zit in een moeilijke situatie, dat weet ik. Het is niet hoe ik dit seizoen verwacht had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties