"Als dit niet bestolen is ...": relaas van flink wat dubieuze fases, inclusief verwijzing naar ... Nzolo!
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties

Spelers en staf Zulte Waregem foeteren na discutabele beslissingen in Oostende

"Als dit niet bestolen is ...": relaas van flink wat dubieuze fases, inclusief verwijzing naar ... Nzolo!

We zouden het bijna gaan vergeten: het duel tussen KV Oostende en Zulte Waregem was een behoorlijk mooie wedstrijd, met twee ploegen die niet voor niets in de top-6 staan. Maar er was toch ook weer veel te doen om scheidsrechterlijke beslissingen. Een bloemlezing.

Er was uiteraard het geval met het doelpunt van Timothy Derijck, dat volgens werkelijk iedereen achteraf eensgezind als een arbitrale fout werd omschreven. Dat kan je HIER nog eens integraal van naaldje tot draadje lezen.

Maar er waren nog wel wat fases waar vooral de bezoekers zich druk in maakten. Zo was er een strafschopgeval met Cordaro in het begin van de wedstrijd. “Dat had er eentje moeten geweest zijn. En eigenlijk was er het in het slot ook op mij nog een penaltyfout”, aldus Lukas Lerager.

“We kunnen het natuurlijk niet terugdraaien en de scheidsrechter heeft beslist. Of we bestolen zijn? Dat lijkt wel duidelijk, maar veel is er niet meer aan te doen. Laat ons het positieve onthouden, want we speelden eigenlijk een goede wedstrijd en hadden de drie punten verdiend. We hebben getoond dat we niet voor niets bovenaan meedraaien."

KV Oostende kreeg dan weer wél een elfmeter. “Volgens mij was het er geen”, klonk het bij Marvin Baudry. Hij kwam nogal fel in op Dimata. “Dat wil ik toegeven, want hij wilde op doel schieten. Ik moest er me wel voorgooien. Maar hij laat zich toch erg makkelijk vallen.”

Het slotwoord is voor Sammy Bossut, al jaren het sluitstuk bij Zulte Waregem. “Hopelijk kosten deze twee punten ons in het eindverhaal niet iets belangrijk. Want die keer tegen Standard met de buitenspelgoals van Nzolo kostte ons ook twee punten die op het einde van de rit het verschil maakten", verwees hij naar het bijna-kampioenenjaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties