Bloed, zweet, tranen en nagelbijten op het WK voor clubs, maar - wie anders - Ronaldo zorgt alsnog voor beslissing

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Bloed, zweet, tranen en nagelbijten op het WK voor clubs, maar - wie anders - Ronaldo zorgt alsnog voor beslissing
Foto: © photonews

Zondagmiddag geen Valencia - Real Madrid in Spanje. Voor je vragen gaat stellen of het veld bevroren lag, de Madrilenen waren in Japan om te strijden voor het WK voor Clubs. Verlengingen waren nodig om voor de overwinning te zorgen.

Opmerkelijk toch: Real Madrid was baas, maar had toch verlengingen nodig tegen de Kawashima Antlers. Na een vroege opener van Benzema waren de Japanners zelfs op voorsprong genomen via Shibasaki voor en na de rust.

Ronaldo wist een elfmeter om te zetten voor de 2-2, in de verlengingen ging hij gewoon rustig door op zijn elan en prikte hij ook nog de 3-2 en 4-2 binnen. Een hattrick voor de Portugees, die alweer een prijs met Real Madrid in de kast mag bijzetten.

Het Colombiaanse Atlético Nacional won eerder al de strijd om brons tegen het Mexicaanse América. Nacional wou iets rechtzetten na de scherpe kritiek die de ploeg vanuit het thuisland kreeg en knalde er via Samudio en Guerra al snel twee tegen de touwen. Die eerste was daar wat minder tevreden mee, hij maakte immers een own-goal.

De man van América zette dat recht met de assist voor de 1-2 van Arroyo, waarna Mexicaans international Oribe Peralta de bordjes na de koffie in evenwicht zette. Daarna werd niet meer gescoord, dus moesten strafschoppen de doorslag geven. América miste meteen de eerste twee en Nacional had maar één misser. De Colombianen kunnen zo toch met opgeheven hoofd naar huis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties