Promovendus Leipzig trekt naar leider Bayern München met titel van herfstkampioen als inzet

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Promovendus Leipzig trekt naar leider Bayern München met titel van herfstkampioen als inzet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond staat in Duitsland de herfsttitel op het spel in de topper tussen uittredend kampioen Bayern en de verrassende uitdager RB Leipzig. De promovendus verbaast dit seizoen vriend en vijand en deelt de eerste plaats met de grootste club van het land.

"Geld is niet alles in het voetbal", trapte Bayern-coach Carlo Ancelotti op de traditionele persconferentie een open deur in. "RB Leipzig heeft de juiste balans gevonden. Het is een jong team dat met veel bezieling speelt", zei de ervaren Italiaanse oefenmeester.

Het parcours van RB Leipzig is straf. De Oost-Duitse club werd in 2009 door energiedrankfabrikant Red Bull opgekocht en promoveerde in korte tijd van de Oberliga (het vijfde niveau) naar de Bundesliga. In het eerste jaar op het hoogste niveau draait de ploeg - zonder echt bekende namen - verrassend mee bovenin.

Het is een jong team dat met veel bezieling speelt.

Twee weken geleden ging Leipzig pas voor het eerst onderuit. De ploeg van de onbekende trainer Ralph Hasenhüttl verloor met 1-0 op het veld van Ingolstadt, maar herpakte zich het voorbije weekend met een thuiszege tegen Hertha Berlijn. De promovendus pakte onder het bewind van Hasenhüttl 36 op 45. Een evengoed rapport als... Bayern München.

Weinig bekende namen

In Beieren zijn ze op hun hoede voor de komst van RasenBallsport Leipzig. "Ik verwacht een fantastische en interessante wedstrijd", aldus Ancelotti. "Maar dit duel wordt niet beslissend, daarvoor duurt het seizoen nog veel te lang."

Op wie moet de neutrale toeschouwer letten bij het onbekende Leipzig? De 20-jarige Timo Werner is met 9 doelpunten de topschutter van de ploeg. Werner is een jeugdproduct van Stuttgart. Zijn maatje voorin is Emil Forsberg. De 25-jarige Zweed kent het huis, hij is in al aan zijn derde seizoen in Oost-Duitsland bezig. Oostenrijks international Marcel Sabitzer zet de lijnen uit op het middenveld. Kan hij zijn ploeg ook voorbij het ongenaakbare Bayern loodsen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties