Lukaku moet vanavond - alweer - kritiek doen verstommen

Lukaku moet vanavond - alweer - kritiek doen verstommen
Foto: © photonews

Vanavond staat er Manchester United-Everton op het programma. Voor de zoveelste keer in zijn carrière heeft Romelu Lukaku iets te bewijzen, want na Liverpool stak de kritiek weer de kop op. Maar laat Lukaku nu leven voor die momenten...

Het was Jamie Carragher die zich nogal kritisch uitliet over de Rode Duivel. "Als je naar hem kijkt, zie je enkel een schutter, hij wil enkel scoren", aldus Carragher bij Sky Sports. "Dat is ook wat men van hem verwacht, maar hij moet ook defensies domineren, zoals Didier Drogba dat deed."

Lukaku krijgt het verwijt enkel tegen kleinere ploegen goed te zijn, maar tegen de topteams te falen. "Je gaat niet elke match scoren, maar als je dan niet scoort, moet je de bal bijhouden", vervolgde Carragher. "Lovren heeft hem in zijn achterzak gestoken, terwijl hij toch terugkeerde uit blessure."

20 procent

Lukaku scoort gemiddeld in 20 procent van de matchen tegen grote ploegen. Terwijl dat tegen kleinere ploegen 60 procent is. "Kan je een defensie domineren en de beste speler zijn zonder te scoren? Bij Lukaku is er enkel het doel. Hij scoort veel, maar in de grote matchen heb je niet zoveel kansen", besloot de voormalige topvoetballer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties