'Het einde van een tijdperk': Hoe ziet Bayern München er volgend seizoen uit?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 13 reacties

Staat Bayern München effectief voor het einde van een tijdperk?

'Het einde van een tijdperk': Hoe ziet Bayern München er volgend seizoen uit?

Bayern München sloot het seizoen af als kampioen, maar kan desondanks niet spreken van een topseizoen. Er wordt in de Duitse media zelfs gesproken van het einde van een tijdperk.

Bij sommige clubs is het beste niet genoeg... En Bayern München is zo'n club. Het werd dan wel voor de vijfde keer op rij kampioen van de Bundesliga, een echt geslaagd eerste seizoen onder Carlo Ancelotti was het toch niet.

In de Champions League moesten de Duitsers het in de kwartfinale twee keer afleggen tegen uiteindelijke winnaar Real Madrid en in de halve finale van de beker werden ze uitgeschakeld door rivaal Borussia Dortmund. Naar de normen van één van de beste clubs ter wereld - en zeker in vergelijking met de ploeg die de treble won in 2013 - was het dus geen topseizoen.

Bayern zal volgend seizoen ongetwijfeld een nieuw gezicht tonen. De uitgaande transfers zijn tot zover beperkt gebleven, maar er zijn andere problemen. Ten eerste gaan iconen Xabi Alonso en Philipp Lahm met pensioen.

Verder zijn sterkhouders als Franck Ribery, Arjen Robben en Manuel Neuer allemaal al boven de dertig en zij moeten nu al regelmatig afzeggen door blessures. Het staat toch in contrast met de vele jonkies van Dortmund die staan te popelen om door te breken op het hoogste niveau.

Nieuwkomers

Er werden deze zomer al drie nieuwelingen gehaald: Sebastian Rudy, Niklas Süle (Hoffenheim) en Serge Gnabry (Werder Bremen). Allemaal vrij jonge Duitsers, waarvan het niet zeker is of ze werkelijk een meerwaarde zijn. Maar het bestuur is wel nog van plan om een echte superster te halen. Arsenal-aanvaller Alexis Sanchez werd al het nadrukkelijkst genoemd, maar het is voorlopig nog wachten op officieel nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties