'Manchester United wil het contract van Rooney verbreken, maar die wil in ruil dit duizelingwekkende bedrag'

Redactie
| 3 reacties
'Manchester United wil het contract van Rooney verbreken, maar die wil in ruil dit duizelingwekkende bedrag'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United en Wayne Rooney (31) gaan deze zomer meer dan waarschijnlijk uit elkaar na een succesvolle samenwerking van meer dan tien jaar. Al zou de hele zaak nog eventjes kunnen aanslepen...

Na de eindzege in de Europa League gaf Rooney te kennen dat hij zijn tijd zou nemen om over zijn toekomst na te denken. Er was al interesse van een niet nader genoemde Chinese club en ook Everton wil zijn gewezen speler maar wat graag strikken.

Nu de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de hoek loert, wil Manchester United duidelijkheid. Met een weekloon van meer dan 300.000 euro is Rooney nog steeds één van de absolute grootverdieners op Old Trafford.

(Lees verder onder de foto)

Rooney wil 34 miljoen euro

Het is dan ook niet zo gek dat United een dure speler die vorig seizoen geen potten kon breken van de hand wil doen. The Red Devils zouden het tot 2019 lopende contract van Rooney daarom willen verbreken en de aanvaller daarvoor een bedrag van 10 miljoen pond, omgerekend iets meer dan 11 miljoen euro, willen uitbetalen.

Maar volgens The Sun is dat niet genoeg voor Rooney. De Engelsman zou zomaar eventjes 30 miljoen pond – een slordige 34 miljoen euro – willen als zijn contract wordt verbroken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties