Mourinho: "Daarom dachten we dat Romelu de juiste optie was voor ons"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Mourinho: "Daarom dachten we dat Romelu de juiste optie was voor ons"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste week van Romelu Lukaku als Manchester United-speler zit er bijna op. Trainer José Mourinho is alvast enorm blij om de Belgische kolos opnieuw onder zijn vleugels te hebben.

"Wat Romelu ons zal brengen? Hopelijk goals. Iedereen weet dat hij een spits is, dus we spreken hier niet over een veelzijdige speler die zich op elke positie kan aanpassen," was José Mourinho duidelijk op de persconferentie van Man Utd in LA.

Hij komt hier op het juiste moment in zijn carrière

José Mourinho

"Nu zal hij met een andere verantwoordelijkheid spelen als bij Everton en WBA. Hij komt hier op het juiste moment in zijn carrière. Hij is jong, maar heeft al jaren ervaring, in de Premier League en met de Belgische nationale ploeg."

Het kampioenenbal was ook een grote motivatie achter de keuze van Lukaku. "Het wordt zijn eerste kennismaking met de Champions League en dat was zijn belangrijkste motivatie. Het feit dat we ons op het nippertje kwalificeerden speelde een belangrijke rol."

Alleen als diepe spits?

De geruchten dat Zlatan Ibrahimovic toch op Old Trafford zou blijven worden steeds luider (lees hier meer), maar Lukaku zal hoe dan ook aan het seizoen beginnen als de enige diepe spits.

"Laten we het proberen. Hij is niet de speler die veel in de opbouw betrokken wordt. Vorig jaar hadden we zoveel kansen, zeker op Old Trafford. Iedereen kwam met een laag defensief blok en wij hadden Zlatan als targetman," aldus Mourinho.

En Lukaku lijkt wel degelijk zijn eerste keuze te worden. "Voor de Premier League hebben we een targetman nodig. Niet Martial, niet Rashord. Een echte nummer 9, één die zich comfortabel voelt in de zestien hadden we niet. Daarom dachten we dat Romelu de juiste optie was voor ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties