Beerschot Wilrijk-coach weet wie kans maakt op de promotie: "Zij zijn veruit de favoriet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Beerschot Wilrijk-coach weet wie kans maakt op de promotie: "Zij zijn veruit de favoriet"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk staat eindelijk terug tussen de profteams. Na vier promoties op een rij kan het zich opnieuw meten met bekendere namen als Cercle, Lierse en Westerlo.

De ambities zijn er, maar volgens oefenmeester Marc Brys is er één uitgesproken favoriet. "Cercle Brugge is veruit de grootste favoriet. Als je 19 kwaliteitsvolle spelers kunt aantrekken, waarvan er enkele zelfs al speelminuten verzameld hebben in het eerste elftal van Monaco", klinkt het bij Sporza.

Hij ziet nog andere kapers op de kust. "Lierse kan terugvallen op het mooie parcours van vorig seizoen en ook Roeselare en OHL zullen wel een rol van betekenis spelen, afhankelijk van hoe zot de investeerders daar nog zullen doen."

Het is niet meer het kerkhof van vroeger

-Marc Brys

De uitdaging is groot. "1B is een tricky reeks. Het is niet meer het kerkhof van vroeger. Er is geen middenmoot, zodat je meer een soort Play-off I krijgt, met allemaal kwaliteitsvolle matchen met veel intensiteit."

"Ploegen die mentaal goed zijn, zullen hoog eindigen. Wij moeten zorgen dat we daar een van zijn. Het eerste doel is om dit seizoen zonder problemen door te komen. Daarna kunnen we dan een volgende stap zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties