Nieuwe voorzitter supportersverbond Lierse SK: "We zijn sterker, ook al hebben we ingeboet aan snelheid"

Nieuwe voorzitter supportersverbond Lierse SK: "We zijn sterker, ook al hebben we ingeboet aan snelheid"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse SK is dit seizoen weer één van de titelfavorieten in 1B. Vorig seizoen grepen ze ernaast. Dit weekend staat de regionale derby tegen Beerschot-Wilrijk op het programma en wij gingen ons licht opsteken bij de nieuwe voorzitter van het supportersverbond, Ronny De Lathouwer.

De 53-jarige De Lathouwer was zit al twaalf jaar in het supportersverbond, de laatste jaren als ondervoorzitter, maar toen de vorige voorzitter, Marc de Noël, besloot zijn mandaat niet te verlengen, werd Ronny aangesproken. "En dan heb ik half en half zelf mijn kandidatuur gesteld en die werd aanvaard. Het nieuwe bestuur werd ook direct aanvaard door de leden", licht De Lathouwer toe.

Lierse SK is zijn favoriete hobby, een passie zeg maar. "Hoe ik de kansen van Lierse inschat dit seizoen? We hadden eigenlijk moeten staan waar Antwerp nu staat hé. Maar de regels hebben ons genekt. Ik denk dat 1B dit seizoen nog zwaarder zal worden. Cercle Brugge heeft zich stevig versterkt, Westerlo ook en met Beerschot-Wilrijk is er nog een sterke ploeg bijgekomen."

Ronny De Lathouwer (midden) leeft voor Lierse.

Lierse verloor smaakmakers als Benson, Masika en De Belder. Zijn de Pallieters dan sterk genoeg? "Er zijn er wel een paar vertrokken en we hebben ingeboet aan snelheid. Maar de ploeg zal wel sterker staan met de versterkingen die erbij kwamen. De transfer van De Belder begrijp ik trouwens niet goed. Moest hij nu naar 1A getrokken zijn... Maar Cercle? Ok, er zit wat meer geld, maar sportief is dat toch niet beter?"

Dit weekend komt er wel al een speciale wedstrijd aan tegen de gouwgenoten van Beerschot-Wilrijk. "Het leeft hier ja... Iets minder dan wedstrijden tegen Antwerp of Mechelen, maar toch... Er zijn ook nooit problemen geweest tussen de twee supportersclans", weet De Lathouwer. "Maar hopelijk die eerste driepunter. Op basis van de tweede helft verdienden we die vorige week trouwens al in Leuven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties