Welke verrassingen mogen we verwachten tegen Gibraltar? Martinez hakt knoop door én spreekt over zijn vleugelbacks

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 6 reacties
Welke verrassingen mogen we verwachten tegen Gibraltar? Martinez hakt knoop door én spreekt over zijn vleugelbacks
Foto: © photonews

België speelt deze week twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. Het zwaartepunt lijkt dan ook op zondag in Athene te liggen, maar bondscoach Roberto Martinez wil het hoofd koel houden. En hij praat ook over enkele dilemma's.

Al wie hoopte op flink wat roteerwerk en kansen voor Rode Duivels die tot dusver weinig in actie kwamen voor de nationale ploeg komt bedrogen uit.

"Dit wordt een test hoe professioneel we zijn in een vervelende seizoensfase

"Experimenteren tegen Gibraltar? Neen, het is en blijft een kwalficatiematch", hield Martinez zich op vlakte. "Het is voor ons erg belangrijk dat we beide matchen zo goed mogelijk aanpakken."

Puntenverlies is uit den boze tegen de Gibraltarezen. "Dit wordt een mooie test voor ons, om te zien hoe professioneel we kunnen zijn in een vervelende seizoensfase."

Meunier of Chadli? Ze speelden beiden 90 minuten en zijn klaar

De voorbije interlandperiodes kon Martinez niet rekenen op Thomas Meunier (PSG), waardoor hij op die positie voor Nacer Chadli koos. De winger van WBA trok toen goed zijn streng op de rechtsachter.

Wat nu ze allebei fit zijn? "Nacer komt sterk en snel terug, maar ook Meunier zit in goede conditie en speelde 90 minuten afgelopen weekend. Beiden zijn in staat om te spelen."

Op links blijft Yannick Carrasco de aangewezen man. "Yannick kende een goede seizoensstart en ziet er énorm fit uit. Tegen Las Palmas liet hij zien dat hij in een goeie conditie zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties