Club Brugge doet het opnieuw na 'zaak Coopman' en legt voorwaarden op aan STVV, Kortrijk en Moeskroen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 88 reacties

Club Brugge vraagt extra huurgeld als geleende spelers tegen hen in actie komen, na Zulte Waregem ook aan Moeskroen, STVV en Kortrijk

Club Brugge doet het opnieuw na 'zaak Coopman' en legt voorwaarden op aan STVV, Kortrijk en Moeskroen
Foto: © photonews

Club Brugge neemt het aankomend weekend in de Jupiler Pro League op tegen Moeskroen. Er is alvast één Henegouwer die we die wedstrijd niet in actie zullen zien. Want jawel, Club Brugge heeft zijn voorwaarden gesteld.

Club Brugge heeft een extra premie in het huurcontract van elk van zijn uitgeleende spelers laten zetten, zoals het aan Zulte Waregem bijna 1 miljoen euro zou vragen als Sander Coopman tegen blauw-zwart zou uitkomen.

Die deal zit namelijk ook vervat in de uitleenbeurten van Acolatse (STVV), Perbet (KV Kortrijk) en Rotariu (Moeskroen), al liggen de bedragen volgens Het Nieuwsblad overal wat lager.

Blauw-zwart is de enige topclub die deze werkwijze hanteert. Als Les Hurlus Rotariu willen opstellen, dan kost dat zomaar eventjes 400.000 euro.

De regelgeving in België is op dit gebied in een schemerzone, want het is niet verboden en niet toegestaan tegelijkertijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties