Zit de arbitrage met een probleem na het afscheid van Gumienny: "Het wordt niet makkelijk om zo'n topper te vervangen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Zit de arbitrage met een probleem na het afscheid van Gumienny: "Het wordt niet makkelijk om zo'n topper te vervangen"
Foto: © photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Serge Gumienny kondigde gisteren enigszins verrassend zijn afscheid aan. Met twee scheidsrechters die donderdag nog een herkansing van de fysieke proeven moeten doen, dreigt een tekort. Vooral kwalitatief.

We gingen bij voormalig scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen ten rade na het afscheid van Gumienny. "Ik denk dat Serge iemand is die altijd de top gehaald heeft. Hij is nationaal altijd een van de betere geweest, zoniet dé betere."

"Hij was niet altijd geliefd omwille van zijn stijl. Hij was zeer autoritair. Hij had niet het lieflijke contact met de spelers omdat hij het reglement altijd tot in de puntjes toepaste. Het is iemand die zijn naam gemaakt heeft, in positieve zin."

De eisen worden steeds hoger, zeker fysiek

-Robert Jeurissen

"Ik was toch een beetje verrast, maar het hing in de lucht. Vorig jaar was hij al een hele tijd out met een blessure en hij had het beroepsmatig ook heel druk. De eisen zijn ook steeds hoger, zeker fysiek. Je mag niet vergeten dat hij 46 wordt en al al die jaren voluit traint."

Dreigt er nu een probleem? "Ik hoop dat de refs die de fysieke proeven donderdag moeten hernemen, slagen. De ervaring van zo'n topper kan je immers niet zomaar vervangen. Dat was bij Nzolo ook het geval. Er staat ook niet zomaar een vervanger klaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties