Analisten zagen groot verschil tussen interim-coaches Balette en Frutos: "Duidelijke hiërarchie" en "Geen maatpak op de bank"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Analisten zagen groot verschil tussen interim-coaches Balette en Frutos: "Duidelijke hiërarchie" en "Geen maatpak op de bank"
Foto: © photonews

Nicolas Frutos sprak toen hij T1 ad interim werd bij Anderlecht een duidelijke ambitie uit. Bij AA Gent doen de tijdelijke trainers Peter Balette en Bernd Thijs dat niet.

Het Gentse bestuur legde de situatie aan de interim-coaches duidelijk uit. En dus gaf Balette na het 2-1-verlies bij Club Brugge in diezelfde lijn een volwassen reactie. De Buffalo's gaan resoluut op zoek naar een opvolger voor Hein Vanhaezebrouck.

"De hiërarchie bij AA Gent is duidelijk", zei Bob Peeters zondagavond hierover in Sports Late Night. "De reactie van Balette was dus geen verrassing. En ook Bernd Thijs blijft er rustig onder."

Geen ambitie om T1 te worden

"Balette wil geen T1 worden, dat zie je aan de manier waarop hij interviews geeft", pikte Geert De Vlieger in tijdens de analyse. Een duidelijk verschil met de manier waarop Nicolas Frutos zijn taak van interim-coach op zich nam.

"Balette wil zich niet profiteren zoals Frutos die plots met en maatpak op de bank gaat zitten", besloot Imke Courtois. "Die wil zich wel heel fel in die rol profileren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties