Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats: wordt Batshuayi nu eindelijk de titularis van Chelsea?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats: wordt Batshuayi nu eindelijk de titularis van Chelsea?

Is het tijdperk van Michy Batshuayi eindelijk aangebroken? Diego Costa is definitief uit beeld en in de topper tegen Manchester City liep Alvaro Morata een hamstringblessure op die hem zes weken aan de kant zal houden. Nú moet de Belg zijn kans grijpen.

"Wat ik moet doen om eindelijk titularis te worden? Nóg meer scoren en beslissender zijn", aldus een lachende Batshuayi op de persbabbel van de Rode Duivels (lees hier meer).

In die zin is hij alvast goed aan het seizoen begonnen. Batsman was al goed voor vijf doelpunten in acht matchen, met name zijn last-minutegoal tegen Atlético Madrid in de Champions League was er eentje die we niet snel zullen vergeten. Hij is trouwens ook de efficiëntste speler in Europa (lees hier meer).

Niemand bij Chelsea twijfelt aan de kwaliteiten van Batshuayi, maar op geen enkel moment was hij eerste keuze. In de huidige omstandigheden kan hij daar eindelijk verandering in brengen.

Interlandbreak

Bij de Rode Duivels zal Romelu Lukaku ongetwijfeld eerste keuze blijven, maar die heeft last van zijn enkel en ook Christian Benteke is wekenlang buiten strijd. Het is dus heel goed mogelijk dat Batshuayi tenminste voor de komende kwalificatiematchen in de basis staat en zich dus ook op dat niveau kan bewijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties