Preud'homme over bondscoach worden: "Ik kan ook stoppen, maar niemand gelooft dat"

Preud'homme over bondscoach worden: "Ik kan ook stoppen, maar niemand gelooft dat"
Foto: © photonews

Het lijkt de kroniek van een aangekondigde aanstelling te worden. Roberto Martinez is nog te jong om jaren met een nationale ploeg bezig te zijn en Michel Preud'homme is op een punt waarop hij het wel wil doen. Gaat het er ook van komen?

Preud'homme zaait wel nog wat twijfel. "Ik heb soms rare kronkels. Ik werd kampioen met Standard en vertrok naar Gent. De logica van anderen is niet altijd mijn logica", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "En: gaan ze mij vragen? Blijft Mar­tinez? Zal ik op dat moment vrij zijn? Dat weet ik allemaal niet."

Want zijn sabbat is niet gepland om te wachten tot Martinez elders naartoe trekt. "Ze denken allemaal dat ik een jaar rust neem om er dan met de Rode ­Duivels in te vliegen. Ik lijk de enige die daar nog niet van overtuigd is. Het zou kunnen dat ik een andere functie in het voetbal opneem, zodat ik dit ­leven toch gedeeltelijk kan blijven ­hebben."

De rust bevalt hem (voorlopig) ook wel. "Ik kan ook gewoon stoppen en niets meer doen. (lacht) Maar niemand gelooft dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties