Wereldtopper in zijn vakgebied ziet Kompany nog lang niet stoppen: "Hij gaat zich aanpassen"

Redactie
| 8 reacties
Wereldtopper in zijn vakgebied ziet Kompany nog lang niet stoppen: "Hij gaat zich aanpassen"

Vincent Kompany is weeral eens geblesseerd. De kapitein van de Rode Duivels is al verschillende keren door de handen van Lieven Maesschalck, wereldbefaamd kinesist, gegaan. En Maesschalck ziet dat het einde voor de verdediger nog lang niet nabij is.

Er gaan stemmen op dat Kompany door de aanhoudende blessures vroeger dan voorzien zal moeten stoppen. "Vincent is 30, hij heeft het voordeel dat hij zijn lichaam kent. Als je hervalt, en dan nog eens, moet je leren omgaan met die tegenslagen. Maar op basis van doelgericht werk, en met tijd, gaat het steeds beter", klinkt het bij Maesschalck in S/V Magazine.

Buitengewone professional

"Het werk speelt zich niet alleen op spierniveau af, je moet ook je hersenen kunnen herprogrammeren. Als je minder bang bent, kun je verder gaan in de inspanning. Maar Vincent is een man die altijd alles op alles zet. Je legt hem tien dagen rust op, hij zal na vijf dagen willen terugkeren. Hij is een buitengewone professional met een ongelooflijke persoonlijkheid, zowel als speler als als persoon."

Kwatongen beweren dat hij te veel spiermassa gekweekt heeft en daardoor zoveel geblesseerd is. "Ik denk het niet. Vincent verzorgt zijn lichaam, hij heeft een goed vetpercentage, controleert zijn gewicht, heeft een privédiëtist", weerlegt Maesschalck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties