OHL, Cercle en Lierse kijken vooruit naar de return: hoe kon promovendus Beerschot Wilrijk met een klein budget toch de periodetitel pakken?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
OHL, Cercle en Lierse kijken vooruit naar de return: hoe kon promovendus Beerschot Wilrijk met een klein budget toch de periodetitel pakken?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk trok het laken naar zich toe in de heenronde. Komend weekend begint in de Proximus League al de strijd om de tweede periodetitel. Aan de hand van drie vragen aan uitdagers OH Leuven, Cercle Brugge en Lierse blikken we de komende drie dagen vooruit op de return.

  1. Hoe kon Beerschot Wilrijk, nota bene de promovendus uit de Amateurliga, jullie aftroeven?

Dimitri Daeseleire - OHL

"Losada, Messoudi, Placca, ... zijn geen jongens voor amateurniveau. Daartegenover staat dat onze ploeg pas eind augustus op volle sterkte was. Als je dan toch tot de slotspeeldag meestrijdt voor de periodetitel, heb je goed werk geleverd."

"Je mag niet vergeten dat OHL vorig seizoen bijna degradeerde. De top 4 halen was ons doel. Dus ik zou het niet van de negatieve kant bekijken."

Wesley Vanbelle - Cercle Brugge

"Voor buitenstaanders is de periodetitel van Beerschot Wilrijk een opvallend feit, maar ik ken redelijk wat jongens die er nu spelen. Die hebben altijd op een bepaald niveau gevoetbald, en zijn al lang op elkaar ingespeeld. Bij ons was 90 procent van de kern nieuw."

Nico Binst - Lierse SK

"We hebben een moeilijk begin gekend, waarin we ook veel het geluk niet aan onze zijde hadden. We zijn stilaan wel uit dat dal aan het kruipen. Beerschot Wilrijk had het voordeel dat ze als ploeg er al stonden. Die mannen spelen al 4-5 jaar samen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties