Boyata en Ciman ontgoochelden tegen Mexico, enkele oud-internationals schuiven deze verdediger naar voor

Clint Vens
| 16 reacties
Boyata en Ciman ontgoochelden tegen Mexico, enkele oud-internationals schuiven deze verdediger naar voor

De verdediging maakte gisteren geen beste beurt tegen het aanvallend geweld (lees: Lozano) van Mexico. Vooral Ciman en in iets mindere mate Boyata vielen door de mand. Enkele oud-internationals bogen zich over de kwestie wie nu stand-in moet zijn voor de blessuregevoelige Kompany en Vermaelen

Het Nieuwsblad vroeg aan Eric Van Meir, Stéphane Demol, Lorenzo Staelens, Mike Verstraeten, Walter Meeuws, Hugo Broos, Luc Millecamps en Joos Valgaeren wie zij het liefst als eerste vervanger zien wanneer één van onze basisverdedigers uitvalt.

Dendoncker wint vlot het pleit

5 van de acht analisten kozen uiteindelijk voor Leander Dendoncker. Staelens roemde hem om zijn gestalte en snelheid. Verstraeten verkoos hem omwille van de flair en rust die hij uitstraalt. Broos zette hem op nummer één door zijn inspeelpass en kopspel. Valgaeren was dan weer verkocht door zijn grote motor.

Opmerkelijk is dat Eric Van Meir en Luc Millecamps voor Ciman kozen. Benieuwd of zij na de prestatie van de 32-jarige Belg gisteren tegen Mexico, nog steeds dezelfde mening zijn toegedaan.

Wie moet stand-in zijn bij de Rode Duivels in de verdediging?

2%
32%
40%
6%
21%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties