Clement legt uit waarom hij naar Genk trekt én geeft aan welke eersteklasser hem dit seizoen al wou: "Toen te vroeg"

Clement legt uit waarom hij naar Genk trekt én geeft aan welke eersteklasser hem dit seizoen al wou: "Toen te vroeg"

Echt verbazen deed hij niet, maar de overstap van Philippe Clement van Waasland-Beveren naar Racing Genk bleef wel gevoelig liggen. De oefenmeester zelf had het ook moeilijk, maar weet maar al te goed waarom hij naar Limburg trekt. En hij weigerde ook al een andere eersteklasser.

Philippe Clement zal woensdag voor het eerst de training leiden bij Racing Genk. Bij Waasland-Beveren waren ze niet echt happy omwille van de timing van de trainerswissel, want de Waaslanders doen het goed en dingen zelfs nog mee voor play-off 1.

Clement zelf zat ook verveeld met de zaak: "Een lastige dag voor mij. Na mijn echtscheiding voor mij de moeilijkste beslissing uit mijn leven tot dusver", aldus Clement zelf in een reactie aan Het Laatste Nieuws. "Een aantal factoren hebben me overtuigd. Genk is een ploeg met meer mogelijkheden."

AA Gent

Dat sterkhouders als Morioka of Seck mogelijk deze winter ook de poorten van de Freethiel achter zich sluiten, kon meespelen in de beslissing van Clement om te vertrekken bij de Waaslanders. "Toch laat ik iets heel moois achter in Beveren. Hier liggen fundamenten voor de toekomst."

Opmerkelijk: de ex-T2 van Club Brugge gaf ook toe dat er eerder al bij hem werd gepolst: "In september informeerde Gent ook al, maar toen vond ik het te vroeg om te vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties