Schoofs zag man die hem grootmaakte verdwijnen bij Malinwa: "Hij zal sterker terugkomen"

Schoofs zag man die hem grootmaakte verdwijnen bij Malinwa: "Hij zal sterker terugkomen"
Foto: © photonews

Rob Schoofs kwam in de zomer van 2017 van AA Gent naar KV Mechelen, op voorspraak van toenmalig coach Yannick Ferrera. Die had hem bij STVV helemaal doen openbloeien. Maar ondertussen is Ferrera geen coach meer van Malinwa. "Net als de meeste spelers vond ik dat jammer."

Schoofs werd onder Ferrera erg belangrijk gemaakt bij STVV. Hij werd er kapitein én werd er kampioen in tweede klasse. Na 1,5 jaar bij AA Gent werd hij door Ferrera naar Mechelen gehaald, maar nu zijn de wegen van beiden dus opnieuw gescheiden.

Sterker terugkomen

“Hij is en blijft een goede trainer. Net als de meeste spelers vond ik het jammer dat we van hem afscheid moesten nemen. Ik had een goede band met hem, net als nog veel spelers. Maar je weet in het voetbal dat als de resultaten er niet zijn, het voor elke trainer moeilijk wordt”, aldus Schoofs.

Volgens de middenvelder is het voetbalverhaal van Ferrera zeker nog niet geschreven: “Het is heel jammer, maar achteromkijken kan niet. We moeten vooruit gaan en dat zal Yannick ook doen. Dan zal hij ook sterker terugkomen in de toekomst.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties