Typisch Belgisch? Nieuwe klacht en uitstel rondom stadion ... Club Brugge: "Slag in het gezicht voor Belgisch voetbal"

Typisch Belgisch? Nieuwe klacht en uitstel rondom stadion ... Club Brugge: "Slag in het gezicht voor Belgisch voetbal"

De plannen voor het nieuw stadion van Club Brugge aan de Blankenbergse Steenweg zitten weer eventjes in de koelkast. Er is namelijk een nieuwe klacht binnengelopen omtrent het stadion. En dus is er weer sprake van uitstel.

“De milieuorganisatie Groen vzw heeft vandaag een vernietigingsverzoek ingediend bij de Raad van State tegen de definitieve vastlegging van het GRUP", aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon tegen Stadion.

"Dit is een slag in het gezicht voor het voetbal, tewerkstelling en groen in de Brugse regio. Hiermee verliezen we weeral kostbare tijd." In Brugge hopen ze dat de nieuwe procesvoering bij de Raad van State vooral niet te lang zal duren.

Verliezen kostbare tijd

De Vlaamse regering keurde het ruimtelijk plan voor het nieuwe stadion van Club Brugge officieel goed in september. "Er zijn kansen voor sport, natuur, landbouw en bedrijven", schreef bevoegd minister Schauvliege toen over de site aan de Blankenbergse Steenweg.

Met deze goedkeuring kon Club Brugge de bouwvergunning eindelijk indienen om zijn nieuwe tempel te bouwen - al kon het dan nog een vijftal jaar duren tegen dat hij er helemaal staat, veel later dan oorspronkelijk voorzien. Nu zal het hele stadion mogelijk dus nog extra vertraging oplopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties