Weiler was een realist: "Hij wou ons graag als Barcelona laten spelen"

Weiler was een realist: "Hij wou ons graag als Barcelona laten spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans keek met pijn in zijn hart naar Club Brugge-Anderlecht. De talentvolle middenvelder vertrok afgelopen zomer bij paars-wit, maar volgt het nog steeds. En hij begrijpt niet hoe het zo is kunnen fout lopen, ook niet onder René Weiler.

Tielemans denkt trouwens niet dat het aan de aanpak van de Zwitser lag. “Mochten we hem nu vijf jaar als trainer hebben gehad, dan zou ik dat nog kunnen begrijpen. Routine werkt onbewust wel vermoeiend. Maar na één jaar? Waarin hij dan nog vaak heel gevarieerd trainde, waarin hij erop toezag dat we ons ook amuseerden? Neen, dat kan ik niet geloven", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Hij liet ons naar onze kwaliteiten spelen

De kritiek op hem was dan ook onterecht, vindt Tielemans. "Zijn aanpak? Dat was zijn filosofie. En een speler heeft uit te voeren wat een trainer hem vraagt. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we tegen onze natuur speelden."

"De coach zei ons vaak genoeg dat hij ons graag als Barcelona had zien spelen. Maar hij was een realist. Hij kende onze kwaliteiten. Weiler wist dat we spelers hadden die veel kilometers aankonden, die zonder bal de ruimtes konden induiken. En we hadden de spelers om de passes te geven in die ruimtes, zoals Leander Dendoncker, Adrien Trebel, ikzelf. Hij liet ons dus naar onze kwaliteiten spelen. En zie: we werden kampioen én haalden de kwartfinales van de Europa League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties