Wordt sensationele Rode Duivel straks gekroond tot beste Belg in het buitenland? "Hij doet dingen die een ander niet ziet én ook niet kan uitvoeren"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 16 reacties
Wordt sensationele Rode Duivel straks gekroond tot beste Belg in het buitenland? "Hij doet dingen die een ander niet ziet én ook niet kan uitvoeren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De verkiezing van de Gouden Schoen nadert met rasse schreden en dat betekent ook dat straks de beste Belg in het buitenland bekroond wordt voor zijn topprestaties. In VISTA!, de wekelijkse voetbal talkshow van HLN.be, lieten drie topanalisten in hun kaarten kijken en zij zien drie topfavorieten.

Franky Van der Elst, Marc Degryse en Wesley Sonck zijn samen goed voor vier Gouden Schoenen en dus mocht dat trio zich buigen over de verschillende categorieën die straks op het jaarlijkse gala de revue passeren. Wie wordt straks de beste Belg in het buitenland? De drie waren het al snel eens over wie de drie topfavorieten zijn: "De top-3 is De Bruyne, Hazard en Mertens, in welke volgorde dan ook", stelde Degryse.

Eén van die drie heeft echter toch nog een streepje voor op de twee anderen, dat bleek ook al snel uit de discussie tussen de drie gouden heren: "Een ploegmaat van Kompany hé: Kevin De Bruyne. Ik wist niet dat De Bruyne al twee keer werd uitgeroepen tot beste Belg in het buitenland, maar dat zal dus drie op een rij worden hé. Dat lijkt mij vrij logisch."

Man die het doet draaien

En wel om deze reden: "In de voorbije zes maanden is hij zo dominant geworden en dat dan nog bij de beste ploeg van Europa kunnen we bijna zeggen. Het moet nog allemaal bewezen worden of Man City écht de Champions League gaat winnen, maar in die zes maanden heeft die ploeg wel serieus indruk gemaakt. Van die geweldige ploeg is De Bruyne dan nog eens de man die het doet draaien, met uitzonderlijke assists", aldus Degryse.

Franky Van der Elst treedt zijn ex-ploegmaat bij Club Brugge bij: "Kevin heeft een impact op het hele elftal van Man City, de manier waarop is indrukwekkend. Je moet kijken naar de kwaliteit van zijn goals en assists, het zijn geen intikkers en simpele passes hé. Het is om te beginnen echt iets doen wat een ander niet ziet én ook niet kan uitvoeren. Hij staat op grote hoogte."

Wesley Sonck denkt ook aan Dries Mertens, maar denkt dat het uiteindelijk toch 'KDB' zal worden: "Het zal tussen De Bruyne en Mertens gaan. Er wordt altijd superlyrisch gesproken over Kevin dat we die anderen zo een beetje vergeten. Ik denk dat hij nog een trapje hoger staat dan een Dries Mertens omdat we we ook Man City tegen Napoli gezien hebben in de Champions League. City was twee keer de betere ploeg en De Bruyne was zó beslissend, dus ik kan het wel begrijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties