Ex-Anderlechtspeler zat vijf jaar in Azië als coach: "Helemaal niet te vergelijken met Europees voetbal, de pers bestaat er niet"

Hermès Van Damme
| 0 reacties
Ex-Anderlechtspeler zat vijf jaar in Azië als coach: "Helemaal niet te vergelijken met Europees voetbal, de pers bestaat er niet"

Bertrand Crasson is opnieuw in het land, na vijf jaar te hebben doorgebracht in het verre Oosten. Daar was de ex-speler van Anderlecht en Napoli aan de slag als coach in Thailand. Nu hij terug in België is, gingen wij hem opzoeken. Een aangenaam gesprek werd het.

"Ik ben vijf jaar in Thailand geweest en heb er met grote trainers kunnen samenwerken, zoals bijvoorbeeld Sven-Goran Eriksson bij BEC Tero of René Desayere. Ik heb A-ploegen gecoacht, jeugdteams, academies, ...

Warm en vochtig

"Van de huidige nationale ploeg van Thailan zijn er 75% door mijn handen gepasseerd. Het niveau is er echt niet zo slecht hoor, al is het erg warm en zeer vochtig altijd in het land. Makkelijk voetballen is dat niet."

Toch wil Crasson het niet vergelijken met de Belgische competitie: "Neen, het heeft niets met Europees voetbal te maken. Er is veel minder druk, voetbalpers is er niet of nauwelijks. De absolute drang om te winnen is er niet."

Klaar om ergens T1 te zijn

De ex-speler van Anderlecht zit barstensvol ambitie: "Ik wil een ploeg vinden nu waar ik een eerste ploeg kan trainen, kunnen werken met iemand die mij steunt in mijn visie op het voetbal. In Thailand is dat niet makkelijk, de grote bazen van de clubs zijn ongeduldig."

"Ik zou niet nee zeggen tegen een job als T2 ergens, al wil ik liever T1 zijn nu. Ik heb de nodige ervaring, ook als voetbalanalist. Ik wil nu vooral trainen, of dat nu in Azië is of ergens helemaal anders. Ik heb ook wat voorstellen ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties