Drie spelers uit kampioenenploeg in één klap weg bij Club? Dit schiet er straks nog over van team dat eerste titel in 11 jaar pakte

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 9 reacties
Drie spelers uit kampioenenploeg in één klap weg bij Club? Dit schiet er straks nog over van team dat eerste titel in 11 jaar pakte
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Ludovic Butelle out en straks ook nog Lior Refaelov en Laurens De Bock? In dat geval verliest Club Brugge in één klap maar liefst drie pionnen uit de kampioenenploeg van 2016. Wat schiet er dan eigenlijk nog over van het team dat onder Michel Preud'homme de eerste titel in 11 jaar veroverde?

Thomas Meunier was de eerste om de titel en zijn sterke individuele prestaties te verzilveren. De Rode Duivel op de rechtsback verkaste in de zomer van 2016 naar het steenrijke PSG. Van de verdedigers die aan de zijde van Meunier stonden, is ook Björn Engels sinds afgelopen zomer weg. De talentvolle centrale pion maakt na een mentaal lastige periode intussen het mooie weer bij het Griekse Olympiakos.

Ook van Timmy Simons is er nog amper sprake. Het intussen 41-jarige clubmonument is wel nog altijd speler van Club Brugge, maar kreeg een nieuwe rol. De ervaren mentor wordt tegenwoordig met verve vervangen door de Zimbabwaanse krachtpatser Marvelous Nakamba. Die andere noeste werkmier op het middenveld Claudemir - een van de uitblinkers in de titelmatch tegen Anderlecht - koos afgelopen zomer dan weer voor een avontuur in Saoedi-Arabië.

Miljoenentransfer voor Izquierdo

En dan is er nog José 'Joske' Izquierdo. De Gouden Schoen kon eigenlijk in de zomer van 2016 al weg naar Duitsland of Spanje, maar bleef - aanvankelijk tegen zijn zin - nog een jaar in Jan Breydel. De Colombiaanse sneltrein kon Club niet naar een tweede opeenvolgende titel loodsen, maar een sterk slot van de play-offs katapulteerde hem voor 15 miljoen euro (plus bonussen) wel naar Brighton & Hove Albion in de Premier League.

Ook van die andere Zuid-Amerikaan Felipe Gedoz (terug naar Brazilië) en Davy De fauw (Zulte Waregem) zijn al een poos niet meer te bespeuren. Beide heren viel in de memorabele titelmatch in Jan Breydel nog in bij Club. Wie blijft er dan eigenlijk nog over als straks ook Laurens De Bock en Lior Refaelov de aftocht blazen? Eerstgenoemde linksback kan naar KV Mechelen, de op een zijspoor belande 'Rafa' flirt alweer met interesse uit Israël.

En toen waren ze nog met vijf...

Van de 14 spelers die op 15 mei 2016 Anderlecht een 4-0 aansmeerden en zo voor de 14de Brugse landstitel zorgden, tellen we enkel nog Stefano Denswil, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Abdoulay Diaby en Jelle Vossen. Vijf stuks dus. De kans dat een van hen straks vertrekt, is zo goed als nihil. Eén ding is wel duidelijk: van 'Michel Preud'homme's Bruges Army' schiet er anno 2018 niet veel meer over. Zo snel gaat het in het voetbal...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties