? Sporza-journalist bekent en was vroeger een fervente fan van Club Brugge: "Ik miste bijna geen enkele wedstrijd"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 56 reacties
? Sporza-journalist bekent en was vroeger een fervente fan van Club Brugge: "Ik miste bijna geen enkele wedstrijd"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Steven Van Herreweghe duikt voor zijn nieuwe programma 'Van Algemeen Nut' op één in het VRT-archief. De programmamaker diepte onder meer een uniek fragment uit 1987 op.

In een aflevering van Extra Time over voetbalgeweld duikt Sporza-journalist Stefaan Lammens (50) op. Die was destijds een fervente fan van Club Brugge. "Voor alle duidelijkheid: ik was een hevige supporter, maar geen hooligan", zegt Lammens in Het Nieuwsblad.

"Ik heb nooit gevochten. Ik ben wel een paar keer in het heetst van de strijd beland, kreeg weleens stenen rond mijn oren, meer niet. Ik miste bijna geen enkele wedstrijd, ging mee met de supporterstreinen, dronk een stevige pint mee."

Voor Lammens waren de beelden zoveel jaar na datum best confronterend. "Ik sprak plat West-Vlaams, droeg een nektapijt. Nu heb ik twee grote kinderen en een zoontje van drie. Zo onbezonnen ben ik al lang niet meer. Ik blijf fan van Club Brugge, ik maak daar ook geen geheim van. Het staat mijn objectiviteit als sportjournalist niet in de weg. Ik heb aan die tijd trouwens veel vrienden overgehouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties