De bende van Hein: trainer van Anderlecht dol op oude bekenden die zijn systeem door en door kennen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 28 reacties
De bende van Hein: trainer van Anderlecht dol op oude bekenden die zijn systeem door en door kennen
Foto: © photonews

Wat is dat toch met Hein Vanhaezebrouck en oude bekenden? Het binnenhalen van en samenwerken met 'usual suspects' die zijn systeem kennen, loopt als een rode draad doorheen de trainerscarrière van de coach van Anderlecht. Het was zo bij Kortrijk en Gent en nu dus ook in Brussel.

Kenny Saief dus, de eerste wintertransfer van Anderlecht onder het bewind van Hein I. Verrassend en ook weer niet. Het was niet meteen de ronkende naam en serieuze versterking waar de fans van paars-wit op gehoopt hadden, maar trainer en speler kennen elkaar natuurlijk door en door. Logisch dus, maar wel wat onverwacht.

De Israëlisch-Amerikaanse flankaanvaller kent na enkele jaren samenwerking het klappen van de zweep binnen het systeem van Vanhaezebrouck. Hetzelfde geldt voor Thomas Foket, nog zo'n naam die weerklinkt in de wandelgangen van het Astridpark. Volgt ook hij straks nog? Ook al iemand voor de flank, sleutelposities die de machine mee doen draaien.

Kenny Saief is in de recente Belgische voetbalgeschiedenis niet de eerste en zal zeker ook niet de laatste oude bekende zijn die herenigd wordt met de man die AA Gent in 2015 naar een historische landstitel en dito campagne in de Champions League leidde.

De KVK-connectie

Hein Vanhaezebrouck flikte het kunstje eerder ook al in de Ghelamco Arena met zijn huidige T2 Karim Belhocine, Mustapha Oussalah, Rami Gershon, Sven Kums, Stefan Mitrovic en Thomas Matton. Allemaal ex-spelers van Kortrijk, geen toeval natuurlijk want wie was er jarenlang succesvol aan de slag in het Guldensporenstadion? Juist ja!

Brecht Dejaegere en Benito Raman zijn kleine uitzonderingen. Eerstgenoemde was onder Hein speler bij Kortrijk, maar vertoefde al in Gent toen zijn ex-coach er trainer werd. De speelse Raman van zijn kant werd uitgeleend aan Kortrijk en was eigendom van 'De Buffalo's' toen Vanhaezebrouck er in de zomer van 2014 aan de slag ging.

Google-man en 'Eli'

Nog twee namen uit een iets verder verleden die verbonden leken aan Hein Vanhaezebrouck zijn Google-flankaanvaller uit Nederland Istvan Bakx en de Senegalese bonk Elimane Coulibaly. Eerstgenoemde trok van Kortrijk mee naar RC Genk en laatstgenoemde werd door AA Gent uitgeleend aan 'De Kerels' toen Hein er aan het roer stond. Niet toevallig kwam 'Eli' bij KVK weer helemaal boven water met 10 goals...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties