Clubspeler blaakt van zelfvertrouwen: "Ga niet blijven enkel voor 6 matchen Champions League" en "Als ze mij uitfluiten, is dat alleen maar extra motivatie"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Clubspeler blaakt van zelfvertrouwen: "Ga niet blijven enkel voor 6 matchen Champions League" en "Als ze mij uitfluiten, is dat alleen maar extra motivatie"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De oude Diaby is niet meer, leve de nieuwe Diaby! De Malinese spits van Club Brugge was een jaar op de dool door blessureleed, maar dat horrorhoofdstuk is voltooid verleden tijd. De snelle aanvaller vlamt ze weer binnen zoals hij dat in het kampioenenjaar 2016 deed. Maar wat brengt de toekomst?

De 26-jarige Diaby flirtte na de titel al met een transfer, maar uiteindelijk bleef hij gewoon in Brugge. Het was het begin van een 'annus horribilis' vol kommer en kwel. Weinig mensen in Jan Breydel die nog geloofden dat het goed zou komen met de kleine pocketspits, maar zie: hij is weer helemaal terug. Straks met twee jaar vertraging dan maar die mooie transfer naar het buitenland?

Champions League = geen argument

'Abdou' Diaby vertelt er het volgende over in 'Het Laatste Nieuws': "Ik sta open voor alles. We zien wel komende zomer. Het is mijn derde jaar hier. Ik hoop vooral dat we nog eens kampioen spelen." Dat zou meteen ook een nieuwe campagne in de Champions League met zich meebrengen, een argument om te blijven? "Geen argument dat zwaar genoeg weegt alleszins. Twee jaar geleden speelde dat wel een rol. Maar nu ga ik niet blijven enkel voor zes Europese matchen, ook al is het dan in de Champions League."

"Blij dat ze mij nu niet meer uitfluiten"

Een ander item dat aan bod komt, is de soms moeilijke relatie met de Clubsupporters. Topschutter Diaby werd in het verleden al eens op de korrel genomen. Al wordt hij tegenwoordig vooral toegejuicht en bejubeld: "Omdat ik nu goed speel. Ach, als ze mij uitfluiten, is dat alleen maar een extra motivatie om beter te gaan spelen. Want dat wil zeggen dat ze vinden dat ik nog veel beter kan dan ik tot nu toe heb getoond. Ik kan alleen maar blij zijn dat ze mij nu niet meer uitfluiten. Maar het belangrijkste blijft dat de trainer in mij gelooft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties