Straf! Real Madrid realiseerde in 2013 ei zo na meest ophefmakende transfer in geschiedenis
Redactie
| 5 reacties

Real Madrid voerde in 2013 geheime onderhandelingen met Lionel Messi

Straf! Real Madrid realiseerde in 2013 ei zo na meest ophefmakende transfer in geschiedenis

Real Madrid haalde in september 2013 Gareth Bale weg bij Tottenham voor het toenmalige recordbedrag van 100 miljoen euro. Maar ei zo na was er een nog veel straffere transfer gebeurd. De Madrilenen zouden enkele maanden voordien geheime gesprekken gevoerd hebben met niemand minder dan Lionel Messi.

Messi had op dat moment een afkoopclausule van 250 miljoen euro en volgens het Duitse Der Spiegel zou Real bereid geweest zijn om die te betalen. Bovendien bood 'de Koninglijke' Messi een jaarloon van 23 miljoen euro aan. Messi koos echter toch voor een verlengd verblijf bij Barcelona. Een paar maanden later haalden de Madrilenen dan maar Gareth Bale.

Duizelingwekkende cijfertjes

Eind 2017 tekende 'de Vlo' een nieuw contract bij Barcelona. Football Leaks heeft nu meer details uitgelekt over die nieuwe overeenkomst: op vier jaar tijd verdient Messi ruim 400 miljoen euro. De Argentijnse superster krijgt jaarlijks een vast bedrag van 70 miljoen euro, waarvan 85 procent salaris en 15 procent portretrechten. Daar komt een tekenpremie van 63,5 miljoen euro bovenop plus een getrouwheidspremie van 70 miljoen euro. Die krijgt hij als hij zijn contract tot 2021 ook effectief volledig uitdoet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties