De mirakelmatch van Cercle Brugge: "Je hebt het al gezien in de Champions League en nu ook hier"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen (Kiel)
| 22 reacties
De mirakelmatch van Cercle Brugge: "Je hebt het al gezien in de Champions League en nu ook hier"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond kregen we een zelden gezien scenario op het Kiel. Cercle Brugge stond in de slotfase 2-0 achter, maar na drie goals op amper vijf minuten werd de achterstand nog omgebogen in een straffe 2-3 zege.

Aanvoerder Benjamin Lambot bezorgde zijn team het winnende doelpunt. "We wisten dat de eerste helft niet goed was", bekende de centrale verdediger. "In de tweede helft was het beter en begonnen we meer te drukken. Na de eerste goal kregen we wat meer vertrouwen. Vandaag hebben we karakter getoond."

Mirakel

Een scenario waar niemand nog rekening mee had gehouden. "Het was een klein mirakel op het einde. We weten dat het hier altijd moeilijk is, zeker als je 2-0 achterstaat. Maar in voetbal is het nooit gedaan. Je hebt het al gezien in de Champions League en nu ook hier. We moeten niet te veel aan dat resultaat denken en dan komt de rest vanzelf wel."

OHL en Beerschot-Wilrijk werden al geklopt, nu Lierse nog. "Drie heel belangrijke wedstrijden", beseft Lambot. "De eerste twee stappen zijn gezet, maar er moet nog een grote stap komen. Daarna volgen nog vijf moeilijke wedstrijden. We weten dat het in deze competitie sowieso nog moeilijk wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties