Een BeNe-Liga? "Op deze manier maken we geen kans tegen de Hollanders"

Een BeNe-Liga? "Op deze manier maken we geen kans tegen de Hollanders"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Ook in Anderlecht komt er straks weer een strijd om een nieuw stadion te bouwen. Deze keer gaat Marc Coucke zich er aan wagen. Roger Vanden Stock had de droom, maar kon hem nooit realiseren.

Vanden Stock hoopte de laatste jaren dat hij nog voor het einde van zijn voorzittersschap een akkoord zou bereikt hebben over een nieuw stadion. Maar ook de laatste poging - het Eurostadion - draaide op een sisser uit.

"Tja, het Eurostadion zag er lange tijd rooskleurig uit, maar nu geloof ik niet meer dat het er komt. Ik heb alleszins gehoord dat Marc Coucke zijn eigen stadion wil, beheerd door de club. Misschien staat de gemeente Anderlecht dus onder druk om in een locatie te voorzien. De uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion lijkt me niet de ideale manier."

Nood is groot

Maar de andere zwaargewichten - lees Gheysens en Verhaeghe - laten ook in dat dossier hun spierballen rollen. "Daar ga ik niet veel commentaar op geven. Behalve dit: Marc Coucke heeft gelijk dat België nood heeft aan nieuwe stadions. Er is weer sprake van een BENEliga - een competitie samen met Nederland - maar zonder nieuwe stadions kan geen enkele Belgische club concurreren met de Hollanders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties