Reactie Genkse PO1-druk werkt verlammend met een 12 op 36 in eigen huis tot gevolg: "Spelers zouden hier net van moeten houden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Genkse PO1-druk werkt verlammend met een 12 op 36 in eigen huis tot gevolg: "Spelers zouden hier net van moeten houden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk kon zaterdag al voor de zesde opeenvolgende competitiematch de drie punten niet in de Luminus Arena houden. Met amper twee overwinningen in twaalf matchen is de thuisbalans bijzonder negatief.

In de derby tegen STVV kon Genk opnieuw niet winnen. Van zijn 31 punten verzamelde Genk er 19 op verplaatsing en slechts 12 in eigen huis. "Het psychologische element speelt helaas een grote rol, want dit is niet iets van de laatste weken", beseft coach Philippe Clement. "Onze fans zijn kritisch, en dat zorgt voor een bepaalde druk."

Jongens zoals Malinovskyi willen té hard hun best doen

"Sommige jongens willen bijgevolg soms té hard hun best doen, zoals Ruslan Malinovskyi in de eerste helft. Zijn doelpunt zorgde uiteindelijk voor een bevrijding."

De drang naar een PO1-ticket lijkt wel verlammend te werken bij de Genkies. "Spelers zouden net van die druk moeten houden", vindt Clement. "Hier ben je toch profvoetballer voor geworden? Het is toch leuker om voor iets te strijden dan wedstrijden te spelen die er niet meer toe doen?"

We werden nog niet goed bedeeld, anders was het nu 'hosanna'

"Mijn spelers hebben de voorbije maanden veel meegemaakt. Een déclic in eigen huis zou welkom zijn. Op dat gebied zijn we de jongste matchen nog niet goed bedeeld geweest. Twee keer moesten we met tien man verder, en tegen Sint-Truiden viel een bal in de slechte voeten. Anders zou het 'hosanna' geweest zijn", aldus Clement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties