Fans van RC Genk zingen Patrick Janssens buiten, hij wordt opgevolgd door andere man met politieke stempel

Fans van RC Genk zingen Patrick Janssens buiten, hij wordt opgevolgd door andere man met politieke stempel
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Exit Patrick Janssens bij RC Genk. De CEO lag onder vuur en na afloop van de partij tussen Genk en Zulte Waregem wordt er op een persconferentie officieel gecommuniceerd over de toekomst van de sportieve baas in de Luminus Arena. Zijn opvolger is intussen wel al bekend.

De stoel van Janssens wankelde al flink, maar nu is het dus ook einde verhaal voor de ex-burgemeester van de stad Antwerpen. Hij wordt in Genk opgevolgd door Erik Gerits, ook al iemand met een politieke achtergrond, maar dan wel mét een uitgesproken Limburgse stempel.

Limburgse regio

De 49-jarige ex-schepen en provinciaal gedeputeerde voor CD&V is ook geen nobele onbekende binnen de club want hij vertolkte al verschillende functies: gaande van persverantwoordelijke tot directeur organisatie.

Hij is bovendien ook geliefd én iemand met de nodige connecties. De fans van RC Genk pakten tijdens de eerste helft van de partij tegen Essevee alvast uit met een glasheldere boodschap aan het adres van Patrick Janssens: "Patrick, Patrick, alles is voorbij", klonk het snerend.

Patrick kent het klappen van de zweep

Voorzitter Croonen gaf achteraf aan dat sportieve prestaties geen grote impact hadden gehad bij de beslissing om Janssens de deur te wijzen. "Hij heeft goede dingen gedaan en de club in moeilijke omstandigheden in rustiger vaarwater gebracht."

"Patrick voelde wel aan dat er iets ging gebeuren en hij kende het klappen van de zweep, hij zal de club wel in zijn hart blijven dragen. Er was gewoon geen breed draagvlak meer voor hem in de regio, dat heeft veel context en heeft niet enkel met de persoon te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties