Sporting Hasselt reageert fors op de uitlatingen van Stijn Stijnen: "Hij staat eenzaam te prediken in de woestijn"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties

Sporting Hasselt reageert fors op de uitlatingen van Stijn Stijnen

Sporting Hasselt reageert fors op de uitlatingen van Stijn Stijnen: "Hij staat eenzaam te prediken in de woestijn"
Foto: © Photonews

Stijn Stijnen heeft scherp uitgehaald naar zijn ex-club Sporting Hasselt. "De aanhoudende leugens en het afschuiven van eigen falen nopen mij om niet langer te zwijgen", opende de oud-doelman zijn discours. Het huidige bestuur reageert scherp op de uitlatingen van de voormalige voorzitter/trainer.

De 36-jarige Stijnen stelde de financiële praktijken bij Sporting Hasselt aan de kaak. (Dat leest u HIER) Uitspraken waar de club uit de Tweede Amateurliga fel op reageert.

"Voor de zoveelste maal in rij worden mijn cliënten, Sporting Hasselt en haar bestuursleden, geconfronteerd met dergelijke lasterpraat, die Stijnen als waarheid verkondigt", laat het bestuur van de Limburgse club aan Voetbalkrant.com weten. "Waar hij initieel nog een schare volgers had die hem geloofden, staat hij thans eenzaam te prediken in de woestijn."

"De realiteit is immers anders en dit is nu voor eenieder ook duidelijk. Na het vertrek van Stijnen bij Sporting Hasselt liet hij zowel op sportief als op financieel vlak een puinhoop achter. Het huidige bestuur heeft - belangeloos - dag in dag uit moeten werken om de club boven water te houden, waarin zij thans ook is geslaagd."

Schulden delgen

"Een eenvoudige blik op de balans over 2017 leert dat sedert het vertrek van Stijnen voor om en bij de 400.000 euro aan vers kapitaal werd aangebracht, waar alleen de huidige voorzitter en zijn bestuursploeg credits voor verdienen. Dit bedrag werd aangewend voor schulden te delgen uit het verleden, die ontstonden tijdens Stijn zijn voorzitterschap. Thans dan ook voorhouden als zouden er geen gelden zijn aangebracht, gaat in tegen de objectieve en voor eenieder toegankelijke stukken."

"De beste illustratie van Stijnens eigen waarheden ligt in het relaas welk hij opdist over Runkst VV"

"Wat de contracten met spelers betreft, was het Stijnen, als voorzitter, die deze onderhandelde en aanging. Ook zo voor wat betreft Sidibe, met wie hij overigens nog samen voetbalde. Namens mijn cliënten kan ik formeel tegenspreken als zou er nog weldadig bedrag verschuldigd zijn aan Stijnen, noch vanwege de club, noch vanwege haar voorzitter, integendeel. Mocht Stijnen zo overtuigd zijn van zijn gelijk, zou hij intussen toch wel de nodige stappen hebben gezet?" (Er loopt een zaak tegen de club namens Stijnen, red.)

Gronden van Runkst VV

"De beste illustratie van Stijnens eigen waarheden ligt tenslotte wel in het relaas welk hij opdist over Runkst VV. In het kader van het door de stad Hasselt uitgewerkte voetbalplan werd aan vier voetbalclubs, waaronder Sporting Hasselt, een soortgelijk bedrag beloofd. Dit bedrag gaat integraal naar de club, en niet naar de bestuurders, hetgeen overigens ook een voorwaarde voor de stad is om deze subsidie te verlenen."

"Het bestuur van Sporting Hasselt hoopt dat hiermee een definitief einde moge komen aan de Stijnen-saga en dat zij zich nu volop kunnen inzetten voor de club, die afgelopen week nog een mooie overwinning boekte tegen de leider in de competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties