Coucke moet zich spiegelen aan... Patrick Vanoppen: "Fans bleven achter hem staan"

Coucke moet zich spiegelen aan... Patrick Vanoppen: "Fans bleven achter hem staan"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Marc Coucke gaat het anders aanpakken dan Roger Vanden Stock bij Anderlecht. Dat heeft hij wel al duidelijk laten verstaan. De voorzitter zal zich meer op de voorgrond wagen en ook meer kleur brengen. Doet het u aan iemand denken? Patrick Vanoppen deed het zo ooit ook bij Beerschot.

Sportpsycholoog Filip Boen maakt in HLN de vergelijking met de flamboyante ex-voorzitter/eigenaar van Beerschot. Raar, want die leidde de club naar het faillissement.

"Ik ben fan van Beerschot en zag in 2010 hoe Patrick Vanoppen de club overnam van Jos Verhaegen. Voor de buitenwereld is hij verantwoordelijk voor de vernietiging van de club. Maar toch bleven veel fans (te) lang achter hem staan", aldus Boen.

Au sérieux nemen

Maar toch moet Coucke zich volgens hem spiegelen aan Vanoppen, aan zijn sociale kwaliteiten dan. "Vanoppen schaarde de fans achter zich door zijn persoonlijke aanpak. Hij veranderde de naam van Germinal Beerschot naar Beerschot AC, wijzigde de clubkleuren van paars-geel-rood naar paars-wit en ging in een berenpak naar het stadhuis."

"Ondertussen stuurde hij de club naar de afgrond en had hij ruzie met zowat iedereen buiten de club, maar de fans bleven achter hem staan. Na jaren van spanningen tussen het bestuur en de supporters wist hij weer een gevoel van eendracht te creëren door de fans en hun identiteit au sérieux te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties